xManager - Facturi fiscale, evidenta încasari, rapoarte vanzari, avize, curs valutar, jurnal de vanzari, facturare
 

Facturi fiscale, evidenta încasari, rapoarte vanzari, avize, curs valutar, jurnal de vanzari, facturare
 Caracteristici xManager Professional / Lite - Procesul de facturare  

Calculul şi tipărirea facturilor fiscale ? Nimic mai simplu. xManager permite utilizatorului calculul şi tipărirea cu uşurinţă de facturi fiscale în format A4 sau A5 (atât pe facturi fiscale în format normal cât şi pe facturi personalizate);

 Procesul de facturare - Cum se face o Factură Fiscală Nouă  
Cam ce optiuni principale există atunci când se face o factură fiscală
   - Selecţie client, cu adăugarea şi/sau modificarea datelor clientului respectiv;
   - Selecţie persoane delegate şi agenţi societate cu posibiltatea de adăugare şi modificare;
   - Adăugare, modificare şi ştergere produse în/din factură;
   - Tipărire factură fiscală.
Screenshot - Factură Fiscală Nouă - Click pentru a mări

    Pentru realizarea unei noi facturi fiscale de la calcul acesteia şi până la tipărire se urmează câţiva paşi simpli cum ar fi: alegerea clientului (adăugarea unui client nou), adăugarea produselor, stabilirea datelor privind expediţia şi plata, şi bineînţeles explicaţiile.
    Alegerea clientului se face din lista poziţionată în stânga-sus. Totodată poate fi adăugat un client nou sau se pot modifica datele unui client deja existent. Seria, numărul şi formatul facturii sunt completate automat pe baza carnetului implicit de facturi (vezi Lista seturi facturi şi avize de însoţire).

    Seria nu este tipărită pe documentul tipizat, având aici doar un scop informativ pentru identificarea formularului pe care se face tipărirea.
    Numărul facturii este incrementat automat în funcţie de setul de tipizate folosit. Acesta poate fi modificat (necesar în cazurile în care tipărirea se face pe un formular tipizat care nu face parte din setul curent). După adăugarea produselor, prin apăsarea butonului " $ " se poate stabilii cursul valutar folosit pentru facturare. Adăugarea produselor în factură se face prin selectarea poziţiei dorite din lista de produse.

Screenshot - Curs Factură Fiscală - Click pentru a mări
Screenshot - Adaugă Produs în Factură - Click pentru a mări

    Interfaţa de adăugarea a produselor în listă permite căutarea produsului după nume sau cod sau prin selecţia pe o anumită categorie. Câmpurile de cod, nume, preţ unitar, unitate de măsură şi valuta sunt completate automat. Acestea pot fi modificate în funcţie de necesitate (preţ preferenţial, o anumită valoare totală, etc.).     Modifcarea numelui sau codului produsului vor duce la marcarea acestuia ca "Produs Custom" (în numele acestuia apare ceva specific facturii respective: ex. numele clientului, o anumită perioadă pentru servicii, etc.). În exemplul alăturat produsul selectat din listă este "Indesit WT 102",

In drepta aveţi un exemplu de factură fiscală tipărită cu ajutorul aplicaţiei xManager. Pentru tipărirea facturilor mai există şi opţiuni care se configurează în configuratorul de template-uri şi în opţiunile generale ale aplicaţiei.

Screenshot - Adaugă Produs în Factură - Click pentru a mări
 Procesul de facturare - Lista Facturilor Fiscale Emise  
Funcţiile principale pentru lista de facturi:
   - Modificarea şi ştergerea facturilor fiscale emise;
   - Adăugarea, modificarea şi ştergerea încasărilor pentru facturile emise;
   - Selecţia facturilor emise într-o anumită perioadă;
   - Tipărirea listei de facturi emise;
   - Exportul în format .xls a listei de facturi.
Screenshot - Listă Facturi Fiscale; - Click pentru a mări
Facturile fiscale emise pot fi ordonate după data şi / sau numărul acestora.
Interfaţa permite selecţia facturilor dintr-o anumită perioadă, emise către un anumit client, neachitate sau achitate parţial. Tot aici se pot adăuga încasări pentru facturile emise. Selecţia unei facturi din listă va determina afişarea în partea stanga-jos a încasărilor pentru factura respectivă.
Modificarea sau ştergerea unei încasări se face prin selectarea poziţiei respective şi apăsarea pe Modificare sau Ştergere Plată.
Screenshot - Export Listă Facturi Fiscale; - Click pentru a mări
Modificarea sau ştergerea unei facturi constă în selecţia acesteia din listă şi apăsarea unuia din butoanele "Modifică Factura" sau "Şterge Factură".
În zona din dreapta-jos este afisat un grafic ce reprezinta starea actuală a încasărilor pentru selecţia activă şi sumele totale pentru valoare, TVA, total valoare, încasat şi rest de plată. Lista facturilor emise poate fi tiparită sau se poate face export în format XLS pentru selecţia activa.
© 2002-2014 102mg top s.r.l. Toate Drepturile Rezervate | MyBlog.ro
BestHost.ro - Gazduire Web